Veelgestelde vragen

Er is geen informatie gevonden die overeenkomt met uw zoekterm(en).

Media Go gebruiken Terug naar boven

• Waar kom ik meer te weten over het gebruik van Media Go?

Media Go biedt ondersteuning voor allerlei verschillende muziek-, video- en foto-inhoud, en ook podcasts en het rippen van cd's. De online Help van Media Go is een goede bron voor meer informatie over Media Go-functies en het gebruik hiervan.

• Kan ik Media Go op een Mac gebruiken?

Niet op dit moment. Media Go is ontworpen voor het Windows-besturingssysteem. Raadpleeg de systeemvereisten voor een lijst met de ondersteunde versies van Windows.

• Kan ik media uit mijn iTunes-, iPhone- of iPad-bibliotheek gebruiken in Media Go?

Media Go biedt ondersteuning voor veel van dezelfde bestanden die u ziet in uw iTunes-collecties. Media Go detecteert media zonder DRM-beveiliging (wat betekent dat deze media niet worden beschermd door het beheer van digitale rechten) op de harde schijf en voegt deze toe aan de Media Go-collectie. Als u video's of DRM-muziek hebt gekocht via iTunes, worden deze niet weergegeven in uw Media Go-collectie. Bovendien detecteert Media Go geen iPhone of iPad wanneer deze op de pc is aangesloten.

Media importeren Terug naar boven

• Waarom werkt het niet wanneer ik media naar Media Go probeer te slepen?

Media Go biedt uitvoerige ondersteuning voor slepen en neerzetten. Zet de media neer in het gedeelte Collectie van het collectienavigatiepaneel om deze naar de collectie te kopiëren. U kunt de media ook neerzetten op een apparaat om ze naar het apparaat te kopiëren of neerzetten op een afspeellijst of fotoalbum om een nieuwe collectie te maken.

• Welke typen bestanden kan ik afspelen, converteren en overdragen met Media Go?

Raadpleeg de pagina Ondersteunde bestandsformaten voor meer informatie.

• De video die ik met mijn mobiele telefoon heb opgenomen, wordt niet afgespeeld in Media Go. Wat moet ik doen?

Met elke versie van Media Go worden nieuwe telefoons ondersteund. U kunt hier de nieuwste versie van Media Go ophalen.

• Bepaalde bestanden in mijn collectie worden goed afgespeeld met andere mediaspelers, maar niet in Media Go. Wat moet ik doen?

De ondersteuning van Media Go voor een groot aantal bestandsformaten wordt continu verbeterd. Controleer onze lijst met ondersteunde bestandsformaten en haal hier de nieuwste versie van Media Go op.

• Kan ik met Media Go dvd's importeren/rippen?

U kunt met Media Go geen dvd's importeren.

• Kan ik met Media Go media importeren die ik al heb ingedeeld met iTunes?

Ja, Media Go importeert automatisch de muziek die u al met iTunes-software hebt ingedeeld. Als u de mediamappen in uw Media Go-collectie wilt weergeven of updaten, kiest u Media in collectie toevoegen/verwijderen in het menu Bestand.

Inhoud van en naar draagbare apparaten overdragen Terug naar boven

• Welke apparaten worden officieel ondersteund door Media Go?

Media Go werkt met een aantal geweldige mobiele apparaten, waaronder de WALKMAN®, Xperia™-smartphones, Xperia™ Tablet, Sony-producten met Hoge-Resolutie Audio, het PSP™-systeem, Sony Tablet™ en andere mobiele telefoons. Bekijk de groeiende lijst met ondersteunde apparaten.

• Hoe kan ik mijn aangesloten apparaat zien in Media Go?

De online Help van Media Go is een goede bron voor meer informatie over het overdragen van media naar uw apparaat. In de online Help wordt ook uitgelegd hoe u Media Go kunt gebruiken om media te bekijken die al op uw apparaat staan en hoe u deze naar uw pc importeert.

• Ik heb wat muziek overgedragen naar mijn WALKMAN-apparaat in Media Go, maar de bestanden worden niet weergegeven in de speler van het apparaat. Hoe kan ik dit probleem oplossen?

Niet alle WALKMAN-apparaten worden officieel ondersteund door Media Go. Sommige functies werken mogelijk niet correct met een niet-ondersteunde WALKMAN, waaronder bestandsoverdracht. Bepaalde WALKMAN-apparaten ondersteunen alleen MP3-bestanden. Klik hier om een lijst met officieel ondersteunde apparaten te bekijken. Voor meer informatie over het automatisch converteren van bestanden naar MP3 tijdens de overdracht, raadpleegt u het gedeelte over apparaatvoorkeuren in de online Help van Media Go.

Upgraden naar nieuwere versies van Windows Terug naar boven

• Ik gebruik Media Go en ben nu klaar om een upgrade naar een nieuwere versie van Windows uit te voeren op mijn pc. Zijn er tips om ervoor te zorgen dat mijn instellingen en collectie beschikbaar zijn na de update?

Volg de onderstaande instructies voor het betreffende Windows-besturingssysteem:

Van Windows 8 naar Windows 10

Start de Windows-upgrade en volg de instructies in de upgradewizard. In het dialoogvenster Kies wat u wilt behouden selecteert u de optie Windows-instellingen, persoonlijke bestanden en apps behouden.

Van Windows 7 naar Windows 8 of Windows 10

Start de Windows-upgrade en volg de instructies in de upgradewizard. In het dialoogvenster Kies wat u wilt behouden selecteert u de optie Windows-instellingen, persoonlijke bestanden en apps behouden.

Van Windows Vista naar Windows 8 of Windows 10

Maak handmatig een back-up van de map met gegevens- en configuratiebestanden van Media Go voordat u de Windows-upgrade uitvoert. Volg deze stappen:

1. Maak een back-up van de volgende map op uw huidige besturingssysteem:
      C:\Gebruikers\[gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Sony\Media Go
    2. Voer de Windows-upgrade uit.
    3. Herstel de map waarvan u in stap 1 een back-up hebt gemaakt op de volgende locatie:
      C:\Gebruikers\[gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Sony\Media Go
  • Mijn collectie bevat video's uit de PlayStation(R)Store. Wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat ik deze inhoud kan gebruiken nadat ik een upgrade naar Windows 8 of Windows 10 heb uitgevoerd?

De instructies voor het behouden van video's zijn afhankelijk van het besturingssysteem waarop u de upgrade uitvoert. Volg de onderstaande instructies voor de juiste upgradeprocedure.

Van Windows 7 naar Windows 8 of Windows 10

Het belangrijkste voor deze procedure is dat u de nieuwste versie van Media Go installeert voordat u de upgrade naar Windows 8 of Windows 10 uitvoert. Volg deze stappen:

1. Installeer hier de nieuwste versie van Media Go voordat u de Windows-upgrade uitvoert.
    2. Start de Windows-upgrade en volg de instructies in de upgradewizard. In het dialoogvenster Kies wat u wilt behouden selecteert u de optie Windows-instellingen, persoonlijke bestanden en apps behouden.

Van Windows Vista naar Windows 8 of Windows 10

Het belangrijkste voor deze procedure is dat u de nieuwste versie van Media Go installeert nadat u de upgrade naar Windows 8 of Windows 10 hebt uitgevoerd. Volg deze stappen:

1. Open de huidige versie van Media Go.
    2. Als u in Media Go de melding krijgt dat een nieuwere versie beschikbaar is, negeert u deze.
    3. Start de Windows-upgrade en volg de instructies in de upgradewizard. In het dialoogvenster Kies wat u wilt behouden selecteert u de optie waarmee u persoonlijke bestanden kunt behouden.
    4. Voltooi de Windows-upgrade.
    5. U kunt Media Go nu installeren. Download en installeer de nieuwste versie van Media Go.

Problemen oplossen Terug naar boven

• Nadat ik een ATRAC-bestand naar mijn WALKMAN®-apparaat heb overgedragen, worden de album- en artiestnaam niet weergegeven op het apparaat. Hoe kan ik dit probleem oplossen?

Als u dit probleem wilt oplossen, kunt u hier klikken om een update uit te voeren naar de nieuwste versie van Media Go.

• Media Go wordt niet geïnstalleerd op mijn computer. Een foutbericht meldt dat het registreren van mglyricsPS.dll is mislukt. Hoe kan ik dit probleem oplossen?

Als u dit wilt oplossen, probeert u Visual C++ Redistributable Packages for Visual Studio 2013 te installeren, die u hier kunt downloaden.

• Nadat ik een AAC-bestand naar mijn WALKMAN®-apparaat heb overgedragen, wordt de albumillustratie niet weergegeven op het apparaat. Hoe kan ik dit probleem oplossen?

Als u dit probleem wilt oplossen, kunt u hier klikken om een update uit te voeren naar de nieuwste versie van Media Go.

• Ik heb problemen met audio bij het afspelen van sommige mediabestanden nadat ik versie 2.5 heb geïnstalleerd. Hoe kan ik dit probleem oplossen?

Audioproblemen bij het afspelen, zoals een wisselend volume, onregelmatige weergave en kwaliteitsvermindering kunnen optreden bij sommige media als de equalizer is ingeschakeld in versie 2.5. Als u dit probleem wilt oplossen, kunt u hier klikken om een update uit te voeren naar de nieuwste versie van Media Go.

• Mijn MP3-bestanden worden niet afgespeeld. Hoe kan ik dit probleem oplossen?

Dit probleem kan optreden bij sommige gebruikers van Media Go 2.5 of hoger. Volg deze stappen om het probleem te verhelpen:

1. Sluit Media Go af.
    2. Navigeer naar de volgende map op de computer:

In Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 of Windows 10:
      C:\Gebruikers\[gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Sony\Media Go

3. Verwijder in de map het bestand dat begint met "FFCache".
    4. Start Media Go.
  • Ik heb muziek en video's via Media Go overgedragen naar mijn tablet of WALKMAN®-apparaat, maar ik kan de muziek niet zien in de muziekspeler van het apparaat en de video's niet zien in de videospeler van het apparaat. Volgens Media Go is de overdracht geslaagd. Wat is er fout gegaan?

De bestanden zijn overgedragen naar het apparaat, maar de databases voor de muziekspeler en videospeler zijn niet bijgewerkt. U kunt dit oplossen door het apparaat los te koppelen van de computer. Rechtsonder in het statusgebied van de tablet wordt een statusbericht over het bijwerken van databases weergegeven. Wanneer u het apparaat weer aansluit, worden de muziek- en videospeler bijgewerkt met de nieuwe inhoud.

• Ik heb een afspeellijst overgedragen van Media Go naar mijn telefoon, maar deze wordt niet weergegeven op de telefoon. Is daar een oplossing voor?

Dit kan optreden bij bepaalde telefoons die gebruikmaken van de modus Mediaverzending (MTP) om verbinding te maken met de computer. U kunt dit probleem verhelpen door de telefoon te schakelen naar de modus Massaopslag (MSC) en de afspeellijst opnieuw over te dragen. U kunt de USB-verbindingsmodus wijzigen via de connectiviteitsinstellingen van de telefoon. U kunt ook de telefoon opnieuw starten om de afspeellijst weer te geven.

• Ik ondervind een probleem bij de installatie van Media Go in Windows 8. Wat is de oorzaak?

Controleer of u Media Go 2.3 of hoger installeert. U kunt het nieuwste installatieprogramma hier vinden.

• Wanneer ik Media Go start, wordt er niets weergegeven behalve het welkomstscherm, of de software loopt vast. Kan ik iets doen om dit op te lossen?

Sommige oudere versies van de toepassing Apple QuickTime Player veroorzaken mogelijk conflicten of instabiliteit met Media Go.

Als de toepassing QuickTime op de computer is geïnstalleerd, raden we u aan deze bij te werken naar de nieuwste versie. Om QuickTime Player bij te werken sluit u Media Go, opent u QuickTime Player en kiest u “Bestaande software bijwerken” in het menu Help van QuickTime Player. Nadat QuickTime Player is bijgewerkt, kunt u Media Go opnieuw starten. In veel gevallen is hiermee het opstartprobleem van Media Go verholpen.

De toepassing QuickTime Player hoeft niet te zijn geïnstalleerd om Media Go te kunnen gebruiken.

Als u de toepassing Apple QuickTime Player voor andere doeleinden nodig hebt, vindt u hier de meest recente versie.

• Er is al een versie van Media Go geïnstalleerd op mijn computer, maar ik wil deze bijwerken. Hoe doe ik dat?

Media Go controleert automatisch op updates en informeert u wanneer een update beschikbaar is. U kunt altijd handmatig controleren of er updates zijn door te klikken op Help > Controleren op updates.

Als u Media Go-software wilt bijwerken op een computer zonder toegang tot internet, gebruikt u een computer met toegang tot internet om de Media Go-software te downloaden. Vervolgens draagt u het gedownloade bestand over naar de andere computer met behulp van een cd, flashstation of ander opslagmedium. Nadat u het bestand naar de computer hebt overgedragen, dubbelklikt u op het bestand en volgt u de aanwijzingen om de Media Go-software bij te werken.

• Tijdens de installatie van Media Go krijg ik een foutbericht dat begint met "1935: Er is een fout opgetreden tijdens de installatie van het onderdeel Microsoft.VCxx.ATL . . .." Hoe kan ik de installatie van Media Go voltooien?

Deze fout kan optreden na een mislukte installatie van eerdere Windows-updates. Volg de instructies van Microsoft om het probleem te verhelpen. Meer informatie vindt u hier.

• Nadat ik Media Go heb geïnstalleerd en probeer de toepassing te starten, krijg ik een foutbericht dat begint met "Het programma kan niet worden gestart omdat VCOMP140.DLL ontbreekt op uw computer..." Hoe kan ik dit probleem oplossen?

Deze fout kan optreden na een mislukte installatie van een Microsoft Visual C++-onderdeel. Download en installeer het herdistribueerbare pakket voor Microsoft Visual C++, vc_redist.x86.exe, dat u hier kunt vinden. Wanneer de installatie is voltooid, start u Media Go opnieuw.

• Ik kan niet langer inhoud rechtstreeks vanuit Media Go uploaden naar YouTube™. Hoe kan ik dit doen?

Met ingang van mei 2015 wordt het rechtstreeks uploaden van inhoud naar YouTube vanuit Media Go niet langer ondersteund. U kunt echter nog steeds inhoud vanuit Media Go uploaden naar Facebook, of u kunt uw inhoud uploaden via de website van YouTube™.

• Nadat ik het installatieprogramma van Media Go met Internet Explorer heb gedownload op mijn Windows Vista-computer, krijg ik een waarschuwing dat mediago_setup.exe als onveilig is beoordeeld. Wat moet ik doen?

Microsoft heeft de manier gewijzigd waarop digitale certificaten worden verwerkt. Door deze verandering worden de goede installatiebestanden van Media Go als onveilig beschouwd wanneer deze in Vista met Internet Explorer worden gedownload. Volg deze stappen om het probleem op te lossen:

1. Klik in het waarschuwingsbericht op de knop Overzicht gedownload. Het dialoogvenster Overzicht gedownload wordt weergegeven.
    2. Klik met de rechtermuisknop op 'mediago_setup.exe' en kies in het snelmenu Toch uitvoeren. Het installatieprogramma van Media Go wordt gestart.
    3. Klik op Toestaan in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om door te gaan met de installatie.
    4. Volg de aanwijzingen op het scherm om de installatie te voltooien.